Statusmonitor voor harde schijven

Op de harde schijf van de Mac staan bestanden van het besturingssysteem en je eigen bestanden. Hoe meer je de Mac gebruikt, hoe groter de slijtage van de harde schijf. Dit kan leiden tot een tragere werking van de computer, systeemfouten en gegevensverlies.

Opmerking: deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Kaspersky Plus en Premium.

Het Kaspersky-programma gebruikt S.M.A.R.T.-technologie om eventuele dreigende schijfstoringen te detecteren en te melden, zodat je maatregelen kunt nemen om gegevensverlies te voorkomen en de integriteit van je gegevens te verzekeren.

Belangrijk: In macOS 11.0 of hoger kan het Kaspersky-programma de toestand van externe schijven niet checken.

Het venster 'Statusmonitor voor harde schijven' openen

Je kunt de automatische controle van de harde schijven van je Mac uitschakelen. Standaard controleert het Kaspersky-programma de harde schijven van je Mac eenmaal per week.

Automatische controle van harde schijven uitschakelen

In het linkerpaneel van het venster Statusmonitor voor harde schijven zie je een lijst met harde schijven van de Mac. In het rechterpaneel van het venster zie je de basisparameters van de geselecteerde harde schijf die S.M.A.R.T.-technologie ondersteunt. Je kunt een gedetailleerd rapport over alle beschikbare parameters bekijken.

Het gedetailleerde rapport over een geselecteerde harde schijf openen

Ga naar de website van de Klantenondersteuning (Knowledge Base) voor gedetailleerde informatie over de S.M.A.R.T.-parameters waarmee de harde schijven van je Mac worden geanalyseerd.

In de volgende gevallen kan het Kaspersky-programma geen S.M.A.R.T.-technologie gebruiken om de harde schijven van je Mac te checken:

Als je een melding van het Kaspersky-programma krijgt waarin staat dat de harde schijf zich in kritieke toestand bevindt omdat de harde schijf niet goed werkt, wil je wellicht een reservekopie maken zodat je geen gegevens verliest.

Time Machine openen om een reservekopie van de gegevens op een harde schijf te maken

Harde schijf van je Mac vervangen zonder gegevens te verliezen